Наши мали генијалци

Пехар и две медаље за освојено I место за нашу Хелену Долашевеић

Наши Малци Генијалци

Ковински огранак школе менталне аритметике, Малац Генијалац, 10. јуна ове године учествовао је на Међународној олимпијади, одржаној у Сава Центру у Београду.

Под вредним вођством наставнице менталне аритметике, Александре Kрпић, нашли су се и ученици наше школе, Хелена Долашевић, Милица Крчуљ и Марко Радосављевић.

На такмичењу је учествовало око 15 европских земаља, међу којима су биле и Мађарска, Хрватска,Украјина, Русија и друге – са преко 1500 учесника. У једној групи такмичило се од 200 до 300 ученика.

Такмичење из менталне аритметике састоји се из тзв. менталног и писменог дела, а за учешће на Међународној олимпијади неопходно је проћи кроз квалификације, што су Хелена, Милица и Марко остварили.

Марко Радосављевић освојио је 13. место, Хелена Долашевић 5. место у менталном делу, док је Милица Крчуљ била нешто боља у писменом делу овог престижног такмичења.

Захваљујемо наставници Александри Крпић на преданом и посвећеном раду, а свим нашим ученицима, Малцима Генијалцима, желимо пуно успеха, и то већ у децембру на регионалном такмичењу у менталној аритметици.

Миљана Бошковић, професор

 

 

          

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *