Обележавање Дечје недеље

Слоган овогодишње Дечје недеље су стихови Љубивоја Ршумовића „Дете је дете да га волите и разумете”. У складу са наведеним стиховима у нашој школи организоване су активности којима су ђаци, учитељи и наставници обележили Дечју недељу и уједно дали свој допринос побољшању положаја деце у нашој земљи истичући важност љубави и толеранције.

Дечја недеља трајала је од понедељка, 4. 10. 2021. до петка, 8. 10. 2021. године. У понедељак је Дечја недеља отворена промовисањем дечјих права. Наредног дана су ученици осликавали школско двориште и прилаз школи кредама у боји. У среду је организована акција размене поклона међу децом. Поклончићи су били ручно израђени или симболичне материјалне вредности, а циљ је да деца науче да дарују, али и да примају поклоне са захвалношћу, да уоче труд који су другари уложили не би ли им поклон спремили. Претпоследњег дана ученици су ручно правили играчке од природних или рециклираних материјала. Последњег дана, на велику жалост деце и наставника, није одржан традиционални маскенбал због актуелне епидемиолошке ситуације, али је зато одржана изложба дечјих радова.

Иако су све активности реализоване у оквиру одељења, у складу са препорукама Министарства просвете да би се спречило ширење вируса корона, деца су уживала у дружењу и креативном раду, не пропуштајући прилику да нешто ново науче када су у питању међуљудски односи и дечја права, те можемо закључити да су циљени Дечје недеље испуњени.

Слике можете погледати у прилогу.

Адриана Данилов

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *