Републичка Kњижевна олимпијада

Републичка Књижевна олимпијада

 

Након успеха из познавања књижевности  на Општинском и Окружном такмичењу, за ученика осмог разреда, Страхињу Сарафинћана, уследио је одлазак на Републичко такмичење, 12. маја ове године.

Друштво за српски језик и књижевност Србије већ шести пут по реду организује ово такмичење у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима.

Осим самог такмичења, бројним ученицима који пристижу из целе Србије организован је и обилазак ове чувене гимназије, као и туристички обилазак Сремских Карловаца.

Били смо у прилици да посетимо чувену библиотеку Карловачке гимназије, као и свечану салу за седнице и конференције, а затим су нас гимназијски професори одвели у обилазак Саборне цркве, Патријаршијског двора и Трга Бранка Радичевића, одакле се може видети Богословија, Магистрат и позната чесма Четири лава.

По завршетку такмичења, председница Друштва за српски језик и књижевност Србије, Зона Мркаљ, поздравила је све учеснике такмичења, као и њихове наставнике, и честитала им на успеху, а професор др Бошко Сувајџић уручио је дипломе и награде за прва три освојена места.

Од укупно 125 ученика осмог разреда, Страхиња Сарафинћан је освојио прво место. Награђена је и наставница српског језика и књижевности са којом се Страхиња спремао за такмичења, Миљана Бошковић.

Честитамо Страхињи на овом значајном успеху и желимо му још много успеха у даљем школовању и раду.

Миљана Бошковић, професор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *