Сто најуспешнијих ученика Србије

 

  

Сто најуспешнијих ученика Србије

 

У Палати Србија на Новом Београду, 10. јула ове године уручене су награде најуспешнијим ученицима завршних разреда основних и средњих школа, који су на такмичењима републичког и међународног ранга екипно и појединачно освојили прво место.

Награде традиционално додељује Фонд Драгице Николић, у виду диплома и лаптоп рачунара, а за све ученике који су били позвани на ову манифестацију организован је и туристички обилазак Београда, свечани пријем и програм.

Програм су отворили чланови Дечијег хора Београд, као и Певачког друштва Пожаревац, након чега су ученике и присутне госте поздравили Томислав Николић, бивши председник Републике Србије, министар просвете Младен Шарчевић, и председница фонда, госпођа Драгица Николић, која им је затим и  уручила награде.

Наша школа је имала посебну част да у оквиру 176 најуспешнијих ученика Србије за школску 2017/2018. годину буде награђен и Страхиња Сарафинћан, за освојено прво место на VI Републичком такмичењу Књижевна олимпијада.

Честитамо Страхињи Сарафинћану на досадашњим успесима и захваљујемо му се на сарадњи и промовисању имена наше школе у најлепшем светлу.

Миљана Бошковић, професор

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *