59. Музички фестивал деце Војводине

Линк за концерт  је: https://youtu.be/Yqm-DbO83T4

 

  1. Музички фестивал деце Војводине

 

Овогодишњи 59. музички фестивал деце Војводине  – такмичење хорова и   оркестара,  овог пролећа није се могао  реализовати у Бачкој Тополи као што је било планирано због пандемије вируса Ковид-19. Но, организатори фестивала, у жељи да одрже неку врсту континуитета, у децембру месецу пружили су могућност школским ансамблима да и ове године учествују у дивној дечјој смотри, која се традиционално одржава скоро пуних шест деценија. Такмичење је одржано Online  на основу видео снимака наступа  оркестара и хорова,  који су према утврђеним пропозицијама диригенти  упутили  Савезу аматера Војводине.  Жири  у саставу Бориса Черногубова, диригента, проф. Универзитета у Новом Саду и Маје  Дринчић, професора музике, долелила је признања свим учесницима, као и признања диригентима за њихов рад и досадашња достигнућа.

ПРЕМИЈЕРА концерта хорова и оркестара одржана је на Ју-тјуб каналу Савеза у четвртак, 02. децембра са почетком у 20 часова. 3.децембра 2021. диригентима  су путем мејла достављени резултати гласања.

     Оркестар Оркестар ОШ „Паја Маргановић“  и његов диригент Виолета Помар  освојили су 93 бода и златно одличје. Како је рекао жири: „У једној малој средини и школи прави подвиг је направити такав оркестар“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *